BeMellow

Kortharige honden in de rui

Dat uw hond haren verliest, is een natuurlijk proces. Toch kan de ruiperiode veel ongemak geven voor u en uw viervoeter. Met de beste bedoelingen wordt dan vaak extra veel geborsteld, helaas op het verkeerde moment en met de verkeerde technieken en materialen. De huid is echter behoorlijk gevoelig voor beschadigingen door kam of borstel. Dit kan het ruiproces ongewild ernstig verstoren. De ruiperiode wordt hierdoor juist langer en de vacht kan zelfs in een permanent herstelproces terechtkomen. Het tegenovergestelde van wat u wilt bereiken! Gelukkig kan het ook anders.

Wassen doet wonderen

Het is echter beter en comfortabeler voor uw viervoeter om de dode vacht met zachte hand te verwijderen. Daartoe zetten we de hond in bad en laten de vacht wat langer in de shampoo staan. Door dit “weken” laten de meeste haren los die (bijna) aan uitvallen toe waren. De haren die nog niet aan de rui toe zijn blijven intact. Zo voorkomt u dus een vervroegde of permanente rui. Na het gebruik van onze krachtige waterblazer worden ook de laatste loszittende haren verwijderd zonder dat met kam of borstel aan de haren getrokken wordt. Warm water en een stevige wind doen het werk. Puur natuur. Resultaat: een gezonde, glanzende vacht en een blije schone, fris ruikende, goed verzorgde hond.

Reserveer daarom een paar weken achtereen een wasbeurt voor uw hond. Deze baden zijn een weldaad voor uw ruiende viervoeter en in de meeste gevallen is het verharen al na een maand voorbij.

Voor meer informatie over de betreffende rassen en verzorging van de vacht download deze pdf. Voor onze speciale waskaarten voor honden in de rui kunt u contact met ons opnemen

© Copyright Bemellow. All rights reserved.   |   Algemene voorwaarden Website | Fingo Reclame